HEJ !

Jag heter
Lars Cornell

Det här är min bit av Cyberrymden.
Välkommen att prata med mig.

Lars Cornell
59493 Tjust
0493-67074SLÄKT
Julhälsning:
1996
1997

1998

Nyårshälsning
Min: 2001
VT:s2001

2002

 


KLICK

e-mail

Mina föräldrar bodde i Björnsholm / Lofta och där är jag uppvuxen.

Småningom blev jag ingenjör i elektrotronik och det har jag därefter ägnat mig åt halva mitt liv. Ekonomiska studier har danat den andra halvan. Först arbetade jag med robotar på SAAB i Linköping, konstruerade och programmerade datorer och sålde internationellt för DATASAAB och Ericsson Information Systems. Det gick till så att man utvecklar kundens administration och produktion och så köper kunden en dator som tack för hjälpen.

Jag kom till en shejk i Saudiarabien för att bygga upp en marin verksamhet år 1982. Det var en arbetsam, spännande och lärorik tid. Jag hade arbetat i Saudiarabien tidigare men det här var annorlunda och jag var nervös. Hur navigerar man ett fartyg bland korallreven i Röda Havet om natten? Lösningen var enkel. Det går inte så därför gör man inte så.

År 1984 började jag hos ASEA i Västerås med att sälja elektrisk distribution och kraftverk i Afrika och Asien. Från mikrovolt till kilovolt är skillnaden egentligen liten - tekniken är densamma. Bara dimensionerna är annorlunda. ASEA blev ABB och min marknad togs över av andra. Jag blev flyttad till ABB Infosystems men där uppstod en kulturkrock. De avvecklade sin utmärkta UNIX-avdelning och satsade på OS2. Det tyckte jag var fel. Det dröjde två år innan de tyckte som jag och då var jag inte kvar.

Mitt arbete har strävat efter förändringar. Forskaren talar om hur allt är. Ingenjören gör det som aldrig funnits. Ofta möter jag bromsande tjustbor "så har vi aldrig gjort förut" och det är ett problem för mig. Jag ville in i riksdagen. Men vid 1991 års val var mina armbågar inte vassa nog. Det hade lyckats 1994 men partiet kraschade. Jag lade inte den sedel där mitt namn stod i valurnan.

Nu sitter jag på min lilla östersjöö och njuter som pensionär - det där är inte sant. Jag jobbar hårt och för närvarande med att utveckla Tjust. Har man varit härifrån ett antal år och kommer tillbaka så ser man det som finns här med andra ögon än de som bott här mycket länge. Besök http://www.tjust.com så ser du litet av mitt gratis arbete. Även gratis arbete kostar. Jag och intresseföreningen FörTjust har bett kommunen mfl om stöd. Men förnyare har inget stöd att vänta från bevarare. Man blir ett hot mot det bestående som Darwin, Galilei, Lenin, Guevara och Jesus ungefär. Och det vet ni ju hur jagade och motarbetade de blev under sin livstid. Religion och politik ändras med tid och plats. Förlegade är de alla utom Darwin och Galileo. Förlegade attityder och beteenden i Tjust är mina fiender och mitt arbete. Eller hobby, jag har svårt att skilja de två.

Här på min östersjöö har jag nära till allt som är viktigt. Utom stora hus, kommers och buller. Men det kan jag avstå från.

Lars

.